Nemcsak a vörösbornak tesz jót a tannin

Egészen meglepő, ugyanakkor meghökkentően könnyen hozzáférhető és olcdó megoldást találtak a kanadai British Columbia Egyetem és a Szecsuáni Egyetem kutatói a most már a Mount Everesttől a Mariana-árokig mindenhol megtalálható mikroműanyagok szűrésére.

Tovább

Zöld teával az antibiotikum-rezisztencia ellen

Az, hogy az antibiotikumokra már nem reagáló baktériumtörzsek a jövő (és a jelen) egyik legnagyobb orvosi kihívását jelentik, nem újdonság, sőt, néha úgy érezni, a csapból is ez folyik, bár a tökéletes megoldást még nem találtak.

Tovább

A kávé még annál is egészségesebb, mint gondolták

Évtizedekig sorolták a kávét a függőséget okozó, magas vérnyomást eredményező, káros innivalók közé. Mára ez a vélekedés az ellenkezőjére fordult, napi 1-2 csésze elfogyasztását kifejezetten ajánlják a különféle betegségek megelőzésének érdekében. Sőt, az MTI híre szerint amerikai kutatók nemrégiben még a bélrendszer egészséges bélflórájának megtartásában is fontos szerepet tulajdonítottak a feketének.

Tovább

Hétköznapi étel segíthet a szellemi épség megőrzésében

Szereti a gombapaprikást? Esetleg egy finom gombás tojást enne? Nem, nem változott a Biopsia gasztrobloggá,csak megpróbáljuk hasznosítani egy szingapúri tudósok által közölt tanulmány következtetéseit, melyről az Origó Tudomány is írt, s mely szerint a gombák, különösen a vadon termett fajtáik pozitív hatást gyakorolnak az idős emberek szellemi képességeire.

Tovább

Rengeteg betegséget segít megelőzni a vörösbor

Olyan, mintha csak egy jó kis esti borozásra keresne ürügyet az Origo.hu annyi előnyét sorolja fel a lefekvés előtti egy pohárka vörösbor elfogyasztásának. A Washington Állami Egyetemtől és a Harvard Orvostudományi Egyetemtől azonban talán mégiscsak távol áll az ilyen élvezetközpontú megközelítés, márpedig a portál az ő kutatásaikra is hivatkozik cikkében.

Tovább