Mégis a valódi hús az igazi?

Óriási érdeklődést váltott ki és nagy sajtóvisszhangot kapott, mikor sikerült laboratóriumi körülmények közt “húst” előállítani. Többen ebben látták az élhető jövő zálogát a környezetszennyezőnek minősített marhák ellenében. Most azonban az Qubit híradása szerint amerikaikutatókarra jutottak, hogy az így előállított élelmiszer sokkal környezetkárosítóbb a valódi húsnál.

Tovább

Minden vizsgált emberi mintában találtak mikroműanyagot

Szinte hetente érkeznek információk arról, hogy a Föld különböző, akár emberek által alig lakott szögleteiben is találnak műanyaghulladékot, illetve mikroműanyagot. Nem kivétel ez alól a magashegységek hótakarója vagy az óceánok legtávolibb pontja. Így eddig sem ringathattuk magunkat abba a tévhitbe, hogy éppen az ember mentesül ettől a szennyeződéstől amit maga okozott.

Tovább

Tudósoknak sikerült kiszűrni az antibiotikumot a vízből

Sajnos a mi és gyermekeink, sőt valószínűleg unokáink életét is nagyban befolyásolják azok a környezeti ártalmak, amiket az ember maga idézett a saját fejére. Ezeknek egyike az ivóvizek antibiotikum-származékokkal szennyezése. Ez mindenhol probléma, de különösen az Kínában, ahol az állattenyésztésben különösen sokat használnak ezekből az anyagokból.

Tovább

Veszélyes anyagok kerülnek a gyerekek szervezetébe a lakásból

Azt már kénytelenek voltunk tudomásul venni, hogy nem tudjuk elkerülni a különféle mérgező anyagokkal való érintkezést. A benzingőz, a tisztítószerek,

Tovább