Növelik a lisztérzékenység esélyét a háztartási kemikáliák

Amennyire megkönnyítették az emberek mindennapi életét a XX. századtól a különféle, elsősorban a háztartásban felhasznált vegyi anyagok, annyi nem várt egészségkárosodst is okoztak. Minél tovább használjuk ezeket a kemikáliákat, a vizsgálatok annál több veszélyét fedezik fel. Az MTI néhány napja egy amerikai tanulmányt idézve a lisztérzékenység kialakulása és a környezetünkben felhasznált vegyszerek közötti összefüggésre mutatott rá.

Tovább

Szűrt kávét a szűretlenért el ne hagyd!

Érdekes eredményre jutott egy hosszú időn át, nagy lélekszámmal végzett svéd kutatás az MTI információja szerint. Megállapították, hogy a napi néhány kávé kifejezetten hasznos az ember egészsége szempontjából, de csak akkor, ha szűrt kávét fogyaszt, a szűretlen már rejt magában egészségi kockázatokat. Még szerencse, hogy Magyarországon nem a törökös kávéivási szokások terjedtek el!

Tovább

A kávé még annál is egészségesebb, mint gondolták

Évtizedekig sorolták a kávét a függőséget okozó, magas vérnyomást eredményező, káros innivalók közé. Mára ez a vélekedés az ellenkezőjére fordult, napi 1-2 csésze elfogyasztását kifejezetten ajánlják a különféle betegségek megelőzésének érdekében. Sőt, az MTI híre szerint amerikai kutatók nemrégiben még a bélrendszer egészséges bélflórájának megtartásában is fontos szerepet tulajdonítottak a feketének.

Tovább